banner1


26. august 2013

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Rally Cross-slutspurt på halvglat underlag.

 

Vekslingen mellem solskin og småbyger gav deltagerne svære betingelser med set uppet ved Rally Cross Himmerland. Der var derfor lagt op til ekstra dramatik i DM-slutspurten i både Rally Cross og Cross Kart (CK).

- DM-arrangementet levede fuldt op til det medrivende race ved vores nordeuropæiske motorløb i forsommeren, oplyser løbsleder Finn Knudsen. – Som ekstra succes havde flere norske RC-teams taget vejen over Nordsøen for at give danskerne tæt kamp til målstregen.

Det blev således til en norsk sejr i den heftige Supernational-klasse for tunede RC-racere over 2 liters motorvolumen. Med kontrolleret firehjulsdrift og baghjulsskub vandt Morten Raen i en lettere modificeret Volvo PV foran danskeren: Peder T. Jensen i Volvo 240.

Morten Schnack fra MNJ plejer normalt at være flyvende på hjemmebane i sin Volvo 240: - Erfaringerne fra det glatte vekslende underlag i Nysum blev, at vi skal have en bedre vægtfordeling i raceren. Først og fremmest er forhjulsophængene ustærke, når jeg fletter hjul med konkurrenterne eller rammer et hul i motorbanen. Skeløjede forhjul under sidste kvalifikationsrunde samt i B-finalen gjorde, at jeg ikke kom med i A-finalen.

Derimod fik Peter Lindgaard i Opel Corsa fuld revanche fra sin sidste optræden på Nysum Banen, hvor MNJ’eren udgik i første sving i A-finalen efter startflaget i SUPER 1600: - Jeg oplevede et problemfrit race, og kom ukompliceret over målstregen som etter i A’eren. I al beskedenhed gik jeg også i front for DM-stillingen.

Den regerende danske mester i SUPER 1600: Jacob Schnoor (MNJ) i Peugeot 106 MAXI præsterede både hurtigt race og blev svigtet af konkurrenceheldet: - I første kvalifikationsrunde knækkede der et trækakselled, og uheldet gentog sig på startstregen i A-finalen. Nu er skal der bare opstrammes elastikker i de 2 sidste DM-afdelinger, som køres henholdsvis nord for Berlin og på Ørnedalsbanen ved Sæby.

I den tunede 2 liters-klasse: SUPER 2000 fightede MNJ’eren: Allan Jørgensen i Opel indædt for sejren i Opel Corsa: - I det halvglatte race savnede jeg en lidt lavere gearing, men jeg er meget godt tilfreds med toeren i A-finalen. Samtidig ligger jeg på en sikker andenplads i DM-stillingen.

Hos de serienære 1,6-liters RC-racere hjemkørte Brian Nielsen en flot fjerdeplads i sin Citroën Saxo, og nordjyden cementerede dermed sin stigende formkurve i 2013.

Cross Kart’erne gik også til makronerne, og her har MNJ flere lovende unge kørere på vej. I CK Mini sluttede Kevin S. Nielsen og Niklas Lau som nr. 2og 3, hvilket også er stillingen i DM.

I CK 85 kæmper klubkammeraterne: Morten Bertelsen og Tobias Andersen om DM-sølvet, men Lasse Storgaard blev bedst placeret i Rally Cross Himmerland med en treer.

I CK 125 præsterede Lucas B. Staun sæsonens bedste resultat med en tredjeplads.

Den regerende danske mester: Casper B. Larsen i CK 250 har oplevet en down periode i DM 2013, men efter en sikker sejr på hjemmebane er DM-slutspurten tilspidset. Kun et enkelt placeringspoint er MNJ’eren efter ærkerivalen: Søren Ricken.

I CK 650 kom DM-frontrunneren: Dennis Munch ikke over målstregen efter en afkørsel, men er stadig væk sikkert i front for DM.

DM-finalen 2013 i både Cross Kart og Rallycross køres på Ørnedalsbanen lørdag d.14.september.

foto: Åge Keseler Kirketerp