banner1


12. februar 2013

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Ulrik Linnemann hylder Tobias Daarbak

 

Den 6. februar 2013 var dansk motorsport samlet i Wallmans Cirkusbygningen i København, for at hylde dansk motorsport samt motorsportens bedste udøvere og resultater i 2012.

Ulrik Linnemann var gennem sin samlede 4. plads i FIA European Rallycross Championship, nomineret til ”Årets Bane-kører 2012”: En pris som betragtes som den andenstørste, indenfor dansk motorsport. Desværre blev det ikke til  ”ædelt metal” i denne sammenhæng for den ambitiøse nordjyde, der dog var helt afklaret med situationen: ”Jeg havde nu heller ikke regnet med, at jeg skulle have noget som helst med hjem til Nordjylland, udover stoltheden over at være nomineret sammen med Kevin Magnussen, Tom Kristensen og Nicki Thiim. Det var helt fortjent at Kevin vandt prisen, han har virkelig givet alle os andre baghjul i år.” udtaler Ulrik Linnemann.

I kategorien som ”Årets Offroad Talent 2012”, markerede en anden ung nordjyde sig. Med sine blot 11 år, blev Tobias Daarbak fra Østervrå kåret som det yngste motorsportstalent nogensinde af Dansk Automobil Sports Union (DASU). Hyldesten tilfaldt det unge talent, efter at han vandt sit andet danmarksmesterskab i Crosskart 85 ccm.

 

Blot som 5-årig debuterede Tobias i motorsport. Dengang var det dog på en motocross-cykel. I 2010 blev det så til debut på fire hjul, hvor valget faldt på Crosskart. Både i 2011 og 2012 blev det altså til DM-guld.

Udover sin DM-titel i 2012, har Tobias Daarbak deltaget i DASU’s talentprojekt, hvor netop Ulrik Linnemann har været tilsluttet som vejleder for de unge kørere. Tobias Daarbak har gjort sig bemærket med hurtig kørsel siden sin debut i 2010 og det er heller ikke gået forbi Ulrik Linnemanns næse: ”Det er helt fortjent at Tobias nu hyldes for hans flotte præstationer i 2012.” udtaler Danmarks eneste internationale rallycross håb, og fortsætter: ”Gennem min tilknytning til DASU’s talentprojekt i 2012, har jeg et indgående kendskab til netop Tobias Daarbak. Han er rigtig hurtig på alle banerne, et fremragende talent og næsten vigtigst af alt er han en rigtig god fyr. Han er kun 11 år, men har allerede vundet 2 DM-titler i Crosskart, det er virkelig virkelig flot. Jeg er stolt over at få muligheden for at hjælpe de unge gutter videre i deres karriere, men det er helt åbenlyst at ham knægten her, er et af allerstørste talenter vi har herhjemme i øjeblikket.

I øjeblikket arbejder begge offroad frontrunnerne på at få planlagt det sidste til sæsonen 2013. For Tobias Daarbaks vedkommende er det dog allerede fastlagt at man avancerer til 125 ccm-klassen, og stiler mod at køre nogle enkelte løb rundt om i Europa.

Hvorimod Ulrik Linnemanns program endnu ikke er helt fastlagt: ”Vi arbejder på højtryk i teamet i øjeblikket for at få de sidste detaljer på plads, så skal vi nok melde noget ud. Min førsteprioritet er naturligvis at deltage i en fuld EM-serie, men nu får vi se hvad der sker de næste par uger.” kommer det fra Ulrik, som også giver Tobias Daarbak et par gode råd med på vejen; ”Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til Tobias. Det bliver spændende at følge ham i 2013. Det er et spændende og vigtigt skridt i hans karriere han er ved at tage lige nu. Det er vigtigt at han får en god debutsæson i Europa og nogle gode oplevelser. Jeg står naturligvis altid klar til at hjælpe ham eller give ham og hans team nogle gode råd, hvis han får brug for det. Men hvis han tror på sig selv og sit instinkt, så kommer han rigtig langt.

"Han er Danmarks kommende offroad håb, det er jeg slet ikke 1 sekund i tvivl om.” udtaler Ulrik Linnemann