banner1


26. august 2014

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

 

DM Rallycross Nysumbanen 24.august 2014

Vandglat DM-semifinale i Rally Cross & Cross Kart.

Point-sultne kørere samt regnbyger i DM-semifinalen gjorde FTZ Rally Cross Himmerland til en spændende oplevelse for både publikum og DM-startfeltet i Rally Cross (RC) og Cross Kart (CK).

- Første kvalifikationsrunde var præget af silende regn, oplyser løbsleder Finn Knudsen. - Deltagernes evner bag rat og gearstang blev derfor udfordret kraftigt samtidig med, at de ikke-forreste RC-kørere kæmpede med at få udsigt gennem en yderst snavset forrude. Hos Cross Kart’erne fik deltagerne mudderet dog lige ind på kroppen og op i styrthjelmen.

Regnen stilnede af efterhånden som DM-semifinalen skred frem, og A-finalerne blev afviklet på næsten tørt underlag.

- Et godt engelsk motorsports-udtryk blev sandheden for MNJ’eren Allan Jørgensen i den tunede SUPER 2000: TO FINISH FIRST – YOU FIRST HAVE TO FINISH, fortsætter Finn Knudsen. - Han fik etableret et flot forspring til konkurrenterne i A-finalen, men i allersidste sving hoppede venstre forhjul af raceren. Allan Jørgensen kæmpede herefter med at holde sin Opel Corsa på asfalten, for det var faktisk muligt for ham at fighte over målstregen på éet forhjul, men det håb forsvandt hurtigt ud i sikkerhedssandet.

Modsat almindelige gadebiler kører de fleste RC-teams med en såkaldt spærre funktion i gearkassen, som forhindrer hjulspind på et ikke belastet hjul.

DM-stillingen i SUPER 2000 var ellers blevet yderst åben, fordi den førende: Rune B. Staudt (MNJ) i Renault Clio for inden var udgået med en defekt motor.

I SUPER 1600 var den rutinerede EM-kører: Ulrik Linnemann besøg med sin Peugeot 208’er. Nordjyden ville have revance fra baneudvidelses-racet i forsommeren, hvor MNJ’eren udgik med et punkteret forhjul.

Ulrik Linnemann hjemkørte en populær sejr foran den nykårede danske mester: Daniel Svenningsen (Honda Civic) fra Vendsyssel samt klubkammeraten: Jacob Schnoor i Peugeot 106 Kit Car.

I den potente - tunede - SUPERNATIONAL med motorer over 2 liter fightede Jens Steffensen (MNJ) sig frem til en foreløbig DM-bronzeplacering. Nordjyden skal nu kæmpe med Peder T. Jensen i Volvo 240 om sølvet ved DM-finalen på NisseRingen ved Næstved. DM-førende: Tov Kaasin fra Norge i Subaru Impreza STi udgik med en defekt motor.

I FTZ Rally Cross Himmerland blev der også gået til vand-makronerne i Cross Kart. MNJ’erne var med helt fremme, og fik derfor både gode og sursøde oplevelser.

I 125 ccm.-klassen (CK 125) var Tobias Daarbak (MNJ) urørlig, og hjemkørte sit fjerde DM i streg inden DM-finalen på Sydsjælland. Her pønser klubvennen: Lucas B. Staun på at score DM-sølvet.

I CK 250 har Casper B. Larsen fra MNJ kørt meget i både Norge og Sverige i 2014. På hjemmebane udgik ”globetrotteren” med en teknisk defekt, fordi han gik tør for brillebeskyttere, og derfor blev udelukket for at køre uden briller.

 I CK 650 udgik den foreløbige DM-toer: Søren Jelsbak med en defekt motor, og skal nu fighte om DM-sølvet sammen med DM-vinderen 2013: Dennis Munch.

Også i CK MINI er MNJ’eren: Nicklas Lau med helt fremme, hvor den endelige DM-toer bliver en kamp mod nordmanden: Emil Bujordet.

MNJ ser nu frem til løbsweekenden: 4. og 5. oktober 2014, som ud over den traditionelle DM-revanche hos Folke Race også for første gang byder på DM-revanche for Rally Cross og Cross Kart.