banner1


26. august 2011

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

FR-Cup semifinale på Løvelbanen

 

Spændende DM-slutspurt i Folke Race på Løvel Banen Søndag d. 28 August

Viborg Motor Klub (VMK) blænder søndag d. 28. august op for DM-semifinalen 2011 i Folke Race (FR) på Løvel Banen lidt nord for Viborg. Dette bevirker en ny flot deltagerrekord på 117 FR-chauffører, hvilket er en pæn fremgang på 30 kørere i forhold til 2010.

- VMK har stolte traditioner i firehjulet motorsport på løst underlag både som arrangør og deltagere, forklarer løbsleder: Kurt Østedgaard. - Her har vi tidligere været med helt fremme i DM for Folke Race. I 2005 vandt VMK således DM for klubhold, og i 2006 blev klubben nr. 2 i samme mesterskab. For øjeblikket er vi midt i et generationsskifte, hvorfor naboklubberne er blevet dominerende i både Klasse 1 (auktionspris: 5.000 kr.) og Klasse 2 (auktionspris: 8.000 kr.). Til gengæld ligger Viborg/Løvel lige midt i krydslinjerne for DM-frontrunnerne, hvilket garanterer for mange supportere/tilskuere i bakkerne omkring Løvel Banen.

I Klasse 1 ligger Torben Nørgaard fra Motorsport Nordjylland (MNJ) på førtspladsen foran Rasmus Vendelbo fra Ikast Motor Klub (IMK) samt MNJ’eren: Lars Lindgaard.

- I Klasse 1 har vi Kim Kjellerup fra VMK på startlisten i sin SAAB 900, fortsætter Kurt Østedgaard. - Han er en rutineret FR-chauffør, som på hjemmebane har gode muligheder for at slutte i A-finalen, selv om han kommer i skarpt selskab med 35 konkurrenter. I Klasse 2 er der tilmeldt 40 kørere, og her er VMK’erne: Jan Petersen (VW Golf) og Ole Tvede (Peugeot 205) på startlisten.

I DM for Folke Race er det blevet mere og mere populært at køre med i begge klasser. Den flittige MNJ’er: Torben Nørgaard ligger på en delt førsteplads i Klasse 2 sammen med vendelboen: Jesper Christensen, og på tredjepladsen ligger vendelboen: Jørgen L. Jensen.

- Vi får også besøg af DM-supportklasserne i Folke Race, oplyser Kurt Østedgaard. - Specielt U16-klassen med 17 kørere lover godt for fremtiden i dansk Folke Race samt motorsport på løst underlag. For de 17/18-årige (U18) har vi Simon Poulsen i Toyota Corolla med i et startfelt på 13 kørere. Hertil kommer 11 chauffører i Ladies Cup.

- Totalt byder DM-semifinalen på 48 indledende heats og 12 finale-heats, supplerer VMK’s formand: Viggo Hansen. - I de indledende heats vil der i de fleste klasser være 9 FR-biler på banen ad gangen. Finalerne afvikles altid med 6 kørere på startlinjen for at give jævnbyrdig konkurrence om de vigtige DM-points.

Varemærket for DM i Folke Race er kontrolleret dramatik med sjove situationer, hvor kørerne kan opleve at få vendt op og ned på horisonten.

- Både den aktive og den passive sikkerhed i en Folke Race’r er fuldt på højde med andre grene af banesporten, afslutter Kurt Østedgaard. - Således er der som standard indbygget et sikkerhedsbur med jernrør, og kørerne skal køre med styrthjelm og sidde i en firepunkts-sikkerhedssele. Herudover er det meste af indmaden i bilens kabine fjernet, og herunder specielt bagsæde, passagersæde og indtræk - for at nedsætte brandfaren.