banner1


30. april 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Jan Petersen, VMKA

Midtjyde fighter om DM-guld i Rally Cross.

Jan Petersen fra Viborg Motor Klub (VMK) starter i 2012 op på et spændende front-projekt i den heftige Super 1600 klasse, som omfatter RC-racere med en tunet 1,6 liters motorer under fronthjelmen.

- Jeg har altid haft stor interesse for motorsport, oplyser Jan Petersen. – Min storebror Kaj Petersen begyndte at køre rally, da jeg var 6 år gammel, i en VW Golf GTI. Der er derfor blevet diskuteret meget motorsport i familien, og som 15-årig blev jeg co-driver for Kaj. Efter 3 sæsoner i det hurtige højresæde med oplæsning af sikkerheds-noter og informationer fik jeg selv blod på tanden til selv at sidde bag rattet.

Med et dugfriskt kørekort i 1992 fulgte 3 DM-sæsoner i rally for Jan Petersen, som bl.a. havde sin nuværende kompagnon i Stoholm Autoservice: Jock Würz med som co-driver.

- Herefter skruede jeg lidt ned for motorsports-blusset, fortsætter Jan Petersen. - I 2005 etablerede jeg et selvstændigt autoværksted efter mange spændende år i Kaj’s Autoimport (hos storebror). Samtidig ulmede tanken stadig væk om et seriøst come back i motorsporten, og i 2010 faldt valget på Rally Cross (RC), som er det skrappeste inden for banesport på løst underlag.

De første RC-erfaringer scorede Jan Petersen med en Opel Astra i SUPER 2000: - For hver biltype har de internationale sportslige myndigheder (FIA) fastlagt regler (homologering) for bl.a. minimumsvægt. Opel Astra’en var ikke helt optimeret til homologeringen samt at gøre sig gældende i front af den tunede 2 liters-klasse. Jeg scorede dog en god basis for at komme videre inden for Rally Cross.

RC-raceren blev solgt i starten af 2011-sæsonen, og Jan Petersen havde derfor et gæstevit i Folke Race: - Til 2012 fik jeg imidlertid et godt tilbud fra Vendsyssel, hvor jeg fik mulighed for at investere i en seriøs DM-medaljekandidat: Citroën C2 Super 1600. Den tidligere ejer har vundet henholdsvis DM-sølv og 2 gange DM-bronze gennem de sidste 3 sæsoner.

DM-premieren vil foregå på hjemmebanen i Løvel ved St. Bededagsløbet fredag d. 4. maj 2012.

 I modsætning til racing på asfaltbaner bliver drivlinjen (gearkasse, kobling og trækaksler) i RC-bilerne belastet ekstra hårdt, forklarer Jan Petersen. - På hver RC-baneomgang skiftes der flere gange mellem asfalt og det løse underlag: kridt/grus. Citroën C2’eren har derfor fået ny undervogn og en 6-trins sekventiel gearkasse, og motoren er blevet gennemrenoveret. Under forberedelserne er racerens samlede vægt lettet med 15 kilo.

Hovedsigtet for VMK’eren er en fuld DM-serie 2012, men Jan Petersen har også EM-serien med i sæsonplanerne: - Jeg kunne godt tænke mig at snuse til EM-toparrangementet i Höljes (Sverige), og ellers er EM-finalen på Estering lidt uden for Hamborg (Tyskland) en mulighed.

2012-projektet for VMK’eren er blevet en realitet i samarbejde med: Automester, Elf Oil, Skive Bilsyn, Stoholm Autoservice samt Multimontage.