banner1


07. august 2018

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

 


 

Linnemann Motorsport gør comeback i Super 1600-klassen !

Ulrik Linnemann og hans team gør i weekenden comeback i Super 1600 klassen i ”North European Zone Championship” eller forkortet NEZ, som er supportklassen i forbindelse med det store RallyX Nordic-arrangement på Nysumbanen den 11. + 12. august.

Motorsport Nordjylland er medarrangør for andet år i træk, når den prestigefyldte skandinaviske rallycross-serie RallyX Nordic smutter indenom Nysumbanen ved Hobro på søndag den 12. august. Ulrik Linnemann har for længst meldt sin ankomst som wild-card kører i teamets nysatsning – VW Polo 6R RX Supercar, men nu vil han også gå efter at vinde Nordeuropæiske mesterskab, som afvikles lørdag den 11. august.

Teamet har besluttet at tage en opdateret version af den velrenommerede Peugeot 208 frem fra gemmerne.

”Jeg har længe set ekstraordinært frem til deltage i RallyX Nordic i Supercar-klassen, som et afbræk fra EM-serien som jeg til dagligt deltager i. Men jeg kunne heller ikke modstå fristelsen, da muligheden for at køre med om medaljer med ”Frida” igen bød sig. Vinderen af NEZ 2018, er vinderen af dette ene løb, og derfor tænkte jeg at give det en chance. Nu har jeg jo bilen til at stå, og det er vel den bedst mulige forberedelse til søndagens RallyX Nordic afdeling.” udtaler Ulrik Linnemann.


Foto: rallycross.CZ
 Gennem 4 sæsoner var Ulrik Linnemann og ”Frida” et fast makkerpar i toppen af EM-serien for Super 1600 biler. Efter skiftet til VW Polo, 4WD og Supercar forud for 2018 sæsonen, har Peugeot 208’eren ledt efter en ny permanent ejer. På billedet er den tjekkiske racerkører Jan Skalá bag rattet i forbindelse med dette års EM-afdeling i Norge.

Peugeot 208’eren står stadig klar hjemme hos familien Linnemann, som en af de mest potente RX Super 1600 biler i Europa. Selvom den i år ikke længere er fast inventar på de europæiske rallycrossbaner, så er det vigtigt at holde den i topform – hvis den rigtige køber pludselig ønsker at byde ind. Derfor bruges NEZ racet også som en test for teamet, således at man kan blive fortrolig med den nye GEMS motorteknik. Det er nemlig sådan, at alle Super 1600 biler der skal deltage i EM serien fremadrettet, skal køre med den samme type elektronik.

”Vi har faktisk lavet en del opdateringer på bilen løbende, så den er tidssvarende alle gældende reglementer. Det betyder at vi bl.a. har skiftet til en anden type motorelektronik og desuden har vi ændret en smule på forakslen. Det er samtidig en god test for mig og teamet, for at sikre at bilen fortsat vil være konkurrencedygtig, hvis der skulle komme en interesseret køber. Nu har jeg haft lejet bilen ud til en tjekkisk kører tidligere i år, hvilket gik godt. Så det kan sagtens blive en model fremadrettet, fordi det er en vinderbil – og den hører til på en racerbane!” fortsætter Ulrik Linnemann.

 

Foto: Linnemann Motorsport – Nordjyden glæder sig til at køre race på hjemmebanen i Nysum hele weekenden. Der køres NEZ Championship lørdag den 11/8 og RallyX Nordic søndag den 12/8, hvor Ulrik Linnemann (th) desuden har byder omkring af 60 gæster til spisning og race i eget VIP område.  

 

Vel mødt på Nysumbanen i weekenden! Der kan købes billetter og hentes mere info på www.rallyx.se