banner1


05. juli 2011

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Kendt Rallykører skifter til Rallycross

 

Martin Pedersen rykker over i banesport !

 Martin Pedersen som der i de senere år har deltaget rally både nationalt og internationalt rykker over banesporten. Martin Pedersen skal fra 2012 deltage i DM i Rallycross i klassen Super 1600.

Martin Pedersen synes at han havde brug for nye udfordringer, og har i flere år haft interesse i banesport. Idet at han i sin tid startede sin motorsports karriere i Karting.

Og efter at have fuldt lidt med i udviklingen i dansk rallycross er valget altså faldet på det.

Bilen der vil blive brugt til rallycross er hans nuværende Suzuki Swift 1600 KitCar. Og bilen vil det næste halve år gennemgå en stor ombygning til en Super 1600 bil så den kan blive konkurrence dygtig i rallycross.

 Projektet er allerede startet og ombygningen  fra rally til rallycross er i fuld gang. Bilen er ved at blive lavet om så den passer til EM reglementet i klassen Super 1600.

I første omgang koncentrerer teamet sig om at få lavet karrosseriet konkurrence dygtigt. Og har tænkt sig at starte med deres nuværende motor med en effekt på 190hk.

Bilen skal have større sporvidde og kører med 17” hjul.

Bilen har i forevejen 6 trins Sekventiel gearkasse, og justerbar Öhlins undervogn og storer bremser hele vejen rundt. Så det skal der ikke gøres noget ved til at starte med.

 Hvis alt går efter planen og Licens og papir på bilen går i orden. Vil Martin se om han kan komme ud og træne på nogle af de forskellige baner her efter sommerferien. Men der vil først blive deltaget i løb til næste år.

 Martin:” Jeg har i længere tid haft lyst til at prøve noget nyt, og rallycross ser super skægt ud og jeg tror det er lige mig. De korte baner gør at der er tæt ræs hele tiden. Og så er det jo en blanding af Speedway,  Karting og rally i biler. Det kan kun være skægt at deltage i.

Jeg håber at kan komme ud og træne lidt i år. Men så vil det være som den står nu bare meget lettere og ombygget efter rallycross reglementet. Det vil blive noget af en udfordring, men jeg vil tage kampen op. Og jeg har ingen ide om hvor jeg vil ligge henne tidsmæssigt. Men jeg kommer til at lære det på den hårde måde i Super 1600 klassen det helt sikkert.”

 Martin Pedersen blev i 2008 Dasu Mester i Sport 1400 og i 2007 Yokohama Sprint Cup mester i klassen Sport 1400.

 Bilens udseende ser ud som på nedenstående billede på nuværende tidspunkt.


Og vil også se sådan ud hvis han kommer ud og teste i år.

 

 

 Men vil til 2012 sæsonen forhåbenligt se sådan her ud