Kontakt info
Forum

På tur med NEZ – cirkusset 2013

Peder T Jensen, Volvo 242, NEZ Open

Peder T. Rallycross team, (Volvo 240) havde besluttet at stille op i al 4 afdelinger i NEZ open. Målsætningen var en forbedring af den samlet 4 plads i 2012. De 4 afdelinger blev kørt på Momarken Bilbane i Norge, Nysumbanen i Danmark, Sports Komplex Musa i Letland og banen ved Vilkyciai i Lithauen, alle banerne er meget forskellige, spændende og udfordrende at køre på.

Løbet i Norge var en skuffende start på NEZ, Peder T. lavede en middelmådig tidtagning og havde problemer med at overfører kræfterne til banen, vejret var svingende og kom i heat hvor der ikke blev kørt stærk nok, grundet vejret. Det blev til en skuffende placering som nr. 22 ud af 35 og nul point i første afdeling. Med i Norge var også Jens Mikkelsen, Alfa og Allan Jørgensen, Opel Corsa begge kørte i NEZ 2000.

Anden afdeling blev kørt på Nysumbanen, med hjemmebanefordel. Inden løbet blev der ændret på opsætningen af bagtøjet, for at få bedre greb i banen. Peder T. lavede en god tidtagning og kørte generelt super godt hele dagen, var i de hurtige heat, hvor det er sjovt at køre.

Til finalen var Peder T. tredje vælger efter Ola Frøshaug, Volvo S 40 og Morten Schnack, Volvo 240.  Peder T. lavede en god start og kom ud som toére efter Ola Frøshaug, der blev satset på en sikker anden plads. På sjette omgang trak Ola ind til siden med en defekt kardang, Peder T. førte herefter finalen og blev sikker vindere, tæt forfulgt af Morten Schnack, Volvo 24o og Frederik Salsten, Subaru. Det blev til 20 gode point på kontoen og med to danskere og en svensker på skamlen.

Der var nu en løbs fri weekend til at pakke og servicere bilerne, inden kursen blev sat mod øst til Musa, Letland, sammen med Bøje Petersen, Opel Manta, som deltog i NEZ 2000. Vi drog fra Danmark onsdag den 10 juli og ankom til banen fredag den 12 juli, vi blev budt velkommen af banens arrangør, som viste os på plads i pitten. Vi fik stillet vores grej op og der blev hygget med en tur banen rundt, og tidlig aftensmad og hygget.

Lørdag skulle vi igennem licens- og teknisk kontrol, dette var der ingen problemer i. Træning, tidtagning og første heat blev udsat p.g.a. kraftigt regnvejr, men de valgte at gennemføre al folkerace løbet i et hug, og håbede på at vejret blev bedre til rallycross. Det første heat blev kørt ca kl. 19.00. Det gik godt for Peder T., selvom det var en speciel bane med to ”blinde” hop med knæk på toppen. Bøje Petersen lavede et godt første heat, desværre åndede motoren kraftigt efter heatet, men da der ingen mislyde var, besluttede Bøje sig for at fortsætte. Selv om det havde regnet kraftigt med torden og lyn, tørrede banen hurtigt op og endte med at støve lidt til de sidste heat.

Søndag blev en god dag for begge kører, i takt med at de lærte at køre på banen, blev der også givet mere gas og der blev mere fart i banen. Både Peder T og Bøje Petersen kørte gode tider i klasserne. Peder T. kom i finalen og kørte fornuftigt og blev nr 3, Ola Frøshaug, N, 1 og Frederik Salsten, S, 2. Bøje Petersen kørte også en god finale, hvor han blev 4 og motoren kunne ikke mere.

Vi fik kontakt med Domas Vercinskas, Lithauen, som var så flink at undersøge om han kunne skaffe en motor til mantaen. Dette lykkedes om mandagen, så vi drog til Domas`s hjemby i Lithauen. Vi havde fået lov til at låne hans værksted, som lå i forbindelse med faderens savværk. De var meget hjælpsomme med at skaffe reservedele til mantaen, vi fik lov til at campere på deres p,plads mens ”drengene” skiftede motor. Tirsdag eftermiddag var den nye standard motor lagt i og prøve-testet, den lød godt. En meget stor tak til Domas Vercinskas og familie for hjælpen.

Vi drog videre onsdag den 18 juli, vi tjekkede lige to dejlige campingpladser ud, vi ankom til Vilkyciai fredag den 20 juli ved middags tid.  Lørdag blev bilerne kontrolleret til den store guldmedalje og fundet i orden. Søndag kom og der blev igen kørt stærkt, volvoen var trukket helt ud i højt gear. Peder T. kørte stærkt hele dagen og tingene flaskede sig, han var anden vælger til finalen, som var meget tæt og intens i starten og det blev til en tredje plads, med Ola Frøshaug,Volvo S40,N, som vinder og Frederik Salsten, Subaru, S, på andenpladsen.

Det gik rigtig godt for Bøje og Mantaen i de indledende heat, dog blev der overvandet til finalen, hvor han fik sort skærm og der var en del tumult, det blev til en plads sidst i finalen.

Ola Frøshaug, Volvo s40, N blev NEZ vindere, Frederik Salsten, Subaru, S blev 2 og Peder T. Jensen, Volvo 240, DK blev 3.

Vi har mange gode oplevelser på vores tur øst og nordpå, løbene var velorganiseret, vejret fint.