banner1


11. oktober 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Rune Staudt


 

Fuldblods-rallycross kører vinder Finalløbet DM 7. 

Team Staudt stillede op til DM 7 for at kæmpe om 3. pladsen i DM for rallycross klassens hurtigste biler – nemlig Super 2000 klassen.

 Forudsætningen op til løbet var rigtig god. Teamet havde været ude og teste dagen inden de tog af sted, for at sørge for at bilen kørte optimalt, men da testen var ovre ville bilen ikke starte! Hjem på værkstedet med bilen, og teamet lokaliserede problemet til starteren, heldigvis havde vi gennem vores sponsor autostarter.dk en ny starter liggende på hylden, så ud med den gamle og ind med den nye, og bilen ville igen starte. Så teamet var helt klar til at give den 110 % gas til finale løbet.

 Dagen startede ud med træning på en meget våd og mudret bane.

Teamet bestemte at Rune Staudt skulle fokusere på den ordinære bane for at mestre den til tidstagningen, som en forudsætning til et hurtigt heat i 1 heat runde.

 Men efter træningen besluttede løbslederen af lave det ordinære spor om til alternativet, så derfor var træningen altså spildt.

 Men op på hesten igen, alt kan ske i dette føre, så Rune Staudt blev sendt ud til tidstagningen med gode forhåbninger. Tidstagningen resulterede i 2. hurtigste tid af alle, og hurtigst i Super 2000 klassen.

 Til 1. heat skulle han køre mod Allan Jørgensen som er den nærmeste udfordrer til 3. pladsen i DM, så Rune Staudt skulle ende foran ham som en forudsætning til en bedre startplacering til finalen.

Målsætning opnået og efter 1. heat anden hurtigst i super 2000 klassen.

 2. heat skulle ende i totalt kaos. En bil går i stykker midt i ideal sporet, og en anden vælter lige før indgangen til alternativ sporet. Heldigvis kom ingen kører til skade, og Rune kørte hurtigt men stadig sikkert i dette heat, hvilket man godt kunne se på dette heats sluttid.  Således en ny målsætning i vente for teamet, 3 heat uden div. forhindringer på banen for at opnå pole position til A- finalen.

 Så der skulle gives guld gas, til sidste heat. Rune skulle i heat med Benny Hansen (vw golf 16v), som er nærmeste udfordrer efter de 2 første heats til pole i finalen. Rune Staudt giver den hurtige Renault Clio 16v Super 2000 alt hvad den kan, og kører 3. hurtigst tid af alle deltagende klasser i dette Finale Dm, der bl.a også havde trukket udenlandske kører til Danmark med op til 300 hk.

Runes hurtige tid bragte ham i pole position, der betyder han vælger først af alle i hvilket, spor i første række han vil placere sig.

Teamets bil bliver henvist til teknisk kontrol, team chefen er på banen i hvilket kontrol punkt der er tale om? (lovlig/ulovlig benzin, for høj oktan) – Div. benzin fittings adskilles og prøve udtages, kontrollanten trækker sig, imens lyder der ny melding til teamchefen, vi er punkeret, pulsen er nu lidt hurtigere, der dog kommer ned igen, idet Birkholt.dk konstaterer at der kan laves en nød reparation, men at dækket ville være ubrugeligt efter finalen.

Kontrollanten dukker op igen og ønsker teamets kører held og lykke i A-Finalen, ingen problemer med teamets benzin.

Finalen gik også Rune Staudts vej. Han førte fra start til slut, og hjemkører hans anden sejr i år.

Dette års sæson resulterede i to 1. pladser - en 3. plads – 5 pole position – 3 Dm med påkørsler i 1 sving – 1 teknisk defekt, der skal lyde stor tak for hjælpen til vores dygtige mekanikere til dette (Løvelbanen)

Rigtigt ærgerligt at dette store arbejde, ikke blev synligt på banen.

Alle disse resultater gjorde at Rune Staudt flot kunne tage DM bronzen med hjem til teamet og dets Sponsorer.
 


Rune Staudt modtager pokalen for hans flotte præstation gennem året som resulterede i bronze.

 

Team Staudt takker alle sine sponsorer – mekanikere – fans - 2012 for en uforglemmelig sæson på både godt og ondt, og håber på at komme stærkt tilbage i sæson 2013:

Autostarter.dk - Aros porte – Havdrup maskinforretning – RC køleteknik – LS byg – Nordjyske Bank – Nordjysk Autoophug – RSJ EL Teknik – Motorsportsshop.dk – CL Partyservice – Vognmand Kurt Larsen - Klip 4 – Densi print – Rømers auto