banner1


11. august 2013

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Rune Staudt   2013


Klassens hurtigste mand ved motorsportsfestivalen 2013!

 

Rune Staudt og hele teamet bag ham tog af sted tirsdag i uge 30 for at stille hele teamet op og få gjort klart til årets løb i Danmark. Onsdag kom bilen og chaufføren gennem licens og teknisk kontrol, og var nu 110% klar til at give den gas til fredag som stod på træning, tidtagning og 1. heat.

Rune nåede to træningspas, som gik på at justere bremsetrykket samt det optimale dæktryk, således vi var klar til tidstagningen. Og klar må man sige Rune Staudt var, som præsterede at være hurtigste mand i Super2000 klassen, og 4 hurtigst generelt af 70 startende biler!

Rune skulle dermed i heat sammen med Peder T. Jensen (Volvo) og Peter Lingaard (Opel corsa S1600).

Rune får en god start og ligger lige bagefter Peder efter det første sving, og presser ham hele vejen den første runde. Rune vælger herefter for at få noget frirum at tage den alternative rute, og kommer dermed bagved Peter Lingaard, men Rune formår at kører den begge op og slutter med en velfortjent heat sejer og hurtigst i Super2000 klassen. 

2og 3. heat samt finalerne skulle køres om lørdagen. Rune skulle til 2. heat ud sammen med Ulrik Linnemann (Peugeot 207 S1600), Allan Jørgensen (Opel corsa S2000) og Mike Sørensen (Skoda 130 S1600).

Rune får igen en god start og prøver at følge med Ulrik Linnemann gennem hele heatet, men Rune må nøjes med 2 pladsen i heatet, men stadigvæk hurtigste mand i klassen.

 Teamet valgte ikke at køre 3. indledende heat da vi satsede på at holde pole til den altid vigtige A-finale, og dette lykkedes da vores nærmeste konkurrent Allan Jørgensen ikke formåede at skaffe point nok til pole.

”Det er rigtig svært at vælge startspor på Ørnedalsbanen. Alle de 3 forreste posititioner har plusser og minusser, men efter at have set nogle af B-finalerne blev vi i teamet enige om at startspor 2 er det rigtige valg ift. Støv/greb.” udtaler Rune Staudt.


foto Rallycross-info.dk

 Finalen kommer af sted, med de 3 forreste på en lige linje, men Rune bremser lige et par meter senere end de andre og han formår at tage føringen. På de første 3 omgange blev Rune presset af den regerende danmarksmester Rasmus Nielsen (Honda Civic S2000), men derefter trak Rune bare fra og hjemkørte en velfortjent start – til - slut sejr!

 Rune Staudt udtaler: ”Jeg må indrømme at denne sejr er gået til alle i min familie og mine mekanikere og dem der har støttet mig gennem min racerkarriere. Jeg har ikke været på podiet ved dette løb siden mit første folkeraceløb i 2003, og det er altså 10 år siden, og så at vinde et rallycross løb til motorsportsfestivalen gør det bare specielt. Det er i hvert fald en dag jeg NÆPPE glemmer.”