banner1


20. juni 2011

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Ulrik Linnemann EM Rallycross 2011

      
       Team Linnemann klar til 4. og 5. afd. af EM

Efter en suveræn sejr i 3. afd. af Danmarksmesterskabet på Nisseringen i Næstved, sidste weekend, hvor Ulrik Linnemann stod for weekendens absolutte bedste omgangstider, er rallycross-teamet nu klar til ”The Nordic tour” i Europamesterskabet.

The Nordic tour er fællesnævneren for 14 dage med race i to skandinaviske lande, henholdsvis Norge og Sverige. Torsdag aften sætter teamet kursen imod Lånkebanen i Norge hvor 4. afd. af EM skal afvikles d. 25. og 26. juni. Lånkebanen er ny og ukendt for os, siger Ulrik Linnemann. Vi har ikke prøvet at køre på denne bane før, så det bliver spændende at se om vi kan gøre os gældende i toppen af feltet imod 27 andre europæiske kampklare rallycrosskører. Banen skulle være af den lidt komplicerede slags. Dvs. mange sving og bakker – lige som vi bedst kan lide dem, kommer det fra Ulrik

 Weekenden efter er der Svensk Motorsportsfestival i Höljes. Denne begivenhed anses for at være den største og bedste arrangerede afdeling af mesterskabet. I Sverige er Rallycross en utrolig populær sport, og dette afspejler sig tydeligvis i tilskuerantallet. Sidste år var der ca. 25 000 tilskuere, og i år forventer man op imod 28 000. Så det er naturligvis et af de løb man ser meget frem til. Banen i Sverige er, ligesom Lånkebanen, fyldt med bakker og sving. Så der bliver med sikkerhed aktion for alle pengene. Det er helt klart en af mine favoritbaner på Europatouren! Jeg glæder mig også meget til at se nogle af de Danske rallycross konkurrenter gøre mig selskab på banen i Sverige. Der skulle være 7 andre danske DM-kører at finde bag startlyset på Höljesbanen, alle for at prøve kræfter med det hårde Europamesterskab. Jeg håber at de klarer sig så godt, at de får blod på tanden – så vi i fremtiden vil få flere danske deltagere at se, i en fuld EM sæson, kommer det fra Ulrik.

 Ulrik og teamets målsætning om en top 5 placering i EM 2011, kan meget nem gå hen og blive en realitet. Indtil videre står der 30 point på Nordjydens EM konto, og dette gør at han lige nu ligger på en samlet 3. plads i mesterskabet.

Efter weekendens DM sejr på Nisseringen ligger Team Linnemann ligeledes på 3. pladsen i Danmarksmesterskabet, dette er opnået med deltagelse i kun 2 ud af 3 afdelinger.

Derudover, fører teamet også det nyoprettede TV2 sport mesterskab (DRCC.)


Foto Johnny Loix

Med disse fine resultater i bagagen ser vi meget positivt på de kommende 14 dages race i Skandinavien. Og det er med oprejst selvtillid og motivation, at vi drager af sted på denne tur. Vi er meget sultne efter at få samlet nogle vigtige EM point, så vi fortsat kan gøre os gældende i toppen af Europas fornemmeste rallycross mesterskab, afslutter Ulrik.