banner1


09. maj 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Nyt fra MORTENSEN Rallycross   2012


 

Problemfri sæsonpremiere for Mortensen Rallycross

 

Mortensen rallycross deltog Store Bededag i årets første afdeling af DM i rallycross, som afvikledes på Løvel banen nord for Viborg. 

Teamets røde Citroën Saxo Kit Car har i vinterens løb været skilt fuldstændig ad og blevet renoveret, dog ikke så gennemgribende som sidste vinter. Bilen har dog stadig været adskilt ned til mindste detalje og alle dele er blevet kontrolleret og gennemgået.

”Vinterens renovering har ikke været helt så omfattende i år, dog har bilen fået lidt ny glasfiber og en frisk bøtte maling, så den står fin og klar til kamp i årets DM”, udtaler Søren Mortensen inden sæsonpremieren.

”Det har givet os mulighed for at fokusere lidt mere på bilens drivlinie, hvor gearkassen har været adskilt og kontrolleret, og motoren også har været adskilt og fået nogle nye lejer og pakninger. Desuden har vi monteret et helt nyt topstykke, da det gamle var ved at synge på sidste vers”.

”Bilen kører fejlfrit og på de første par test i foråret har mavefornemmelsen været god. Vi håber på at få en sæson uden alle de problemer, som vi oplevede med motoren sidste år”, lyder det fra en tilfreds Søren Mortensen på værkstedet inden afgang til løbet.

 Torsdag eftermiddag drog teamet mod det jyske, og efter veloverstået teknisk kontrol og den obligatoriske gåtur på banen, var det til køjs.

Fredag morgen startede med træning og tidstagning, med en 6. plads i klassen til følge, kun få hundrededele sekunder til nærmeste konkurrent i klassen.

Første heatrunde voldte ingen problemer, og resulterede i 6. hurtigste tid i klassen. I anden heatrunde blev det til 4. hurtigste tid i klassen, og 3. heatrunde gav en sejr i heatet, hvilket betød 4. hurtigste tid i klassen samlet og startplacering til finalen som samme.

I finalen får Søren en fornuftig start, og ligger allerede på første omgang som nummer to, men bliver dog overhalet.

Da en konkurrent udgår med teknisk defekt og yderligere en udelukkes på grund af en påkørsel, kan Søren køre sejren hjem i finalen, hvilket betyder 20 point på kontoen til DM regnskabet og en foreløbig føring i mesterskabet.

 ”Det hele har kørt på skinner for os hele dagen. Bilen har kørt fejlfrit og uden nogen problemer overhovedet. Desuden passer banen mig rigtig fint, det er en teknisk bane, hvor vores manglende effekt i motoren ikke betyder helt så meget, at det så ydermere kan kaste en sejr og DM føring af sig er jo kun endnu bedre”, lyder det fra en glad og tilfreds Søren Mortensen efter løbet

 På dagen fik Søren desuden overrakt yderligere en pokal og medalje, nemlig sølvmedaljen fra sidste års NEZ mesterskab, som overraktes af Hans-Jørn Andersen fra DASU's bestyrelse.