Kontakt info
Forum

Ulrik Linnemann EM Rallycross 2012

Linnemann endelig øverst på podiet!

Ulrik linnemann og hans team formåede i pinsen at køre deres første sejr hjem i 3. Afdeling af FIA Europamesterskabet i rallycross. Dette blev gjort i PS racing center i Østrig.

I de 2 første heats var resultaterne ikke prangende, kommer det fra Ulrik. I Første heat blev vi endda kørt af banen – og blev kun noteret for niende hurtigste tid. I andet heat gik det lidt bedre, her blev vi 6’er. Dermed var det ekstremt vigtigt at lave en god placering i tredje heat for at komme med i A-finalen. Dette lykkedes heldigvis med en tredje bedste tid i det sidste indledende heat. Heatplaceringerne rakte til et startspor 5 i A-finalen – så en sejr virkede næsten umuligt i dette skrappe felt, kommer det fra Ulrik.

Det viste sig dog at blive helt anderledes. I A-finalen satte han samtlige konkurrenter på plads ved sublim og taktisk kørsel. Han leverede weekendens hurtigste omgangstid, og satte tilmed banerekord i Super1600 klassen. Dermed kunne han køre Peugeot raceren over målstregen til en 1. plads og 20 point foran Nordmanden, Andreas Bakkerud og Russeren, Ildar Rakhmatullin. Når de nyvundne 20 point lægges til i EM regnskabet. Kravler Ulrik Linnemann op på en tredjeplads i mesterskabet, og har samlet set 45 point.

Det var en kanon oplevelse endelig at prøve og vinde en afdeling af mesterskabet – det har vi aldrig prøvet før. Vi har kæmpet for det i 4 år – og endelig kom dagen hvor det blev vores tur, kommer det fra en glad Ulrik Linnemann, der i det skrappe mesterskab er såkaldt ”under-dog” og kører med budgetter der ligger langt under de andre store fabriksteams.

Det var en fed fornemmelse, at stå øverst på præmiepodiet foran ca. 8000 rallycrossfans fra hele Europa, og den danske nationalmelodi blev spillet på banens højtaleranlæg. Lige nu kan vi slet ikke få hænderne ned! Sejren kom lige som man mindst ventede det! Vi er stolte og glade for at vi kan sætte 20 tiltrængte point ind på kontoen. Kommer det fra den unge nordjyde.

Næste weekend er Ulrik og hans team i ilden igen. Her gælder det fjerde afdeling af mesterskabet i Ungarn. For dem der skulle være interesseret i at følge teamet på nært hold, kan man klikke sig ind på deres facebook fanside. Her kommer der live updates hver gang de er på de Europæiske rallycross baner.